08/08/2009 Mediteran Film Festival
U žiriju Mediteran film festivala: Zdravko Mustać, Edin Lonić i Claudio Zulian
U žiriju 10. Mediteran Film Festivala su hrvatski redatelj Zdravko Mustać, bosansko-hercegovački producent Edin Lonić i španjolski redatelj Claudio Zulian. Žiri će dodijeliti dvije nagrade - Grand prix MFF-a, te posebnu nagradu žirija. 

Zdravko Mustać rođen je u Zadaru 1961. Kao pripadnik četvrte generacije splitske škole alternativnog filma tijekom osamdesetih realizirao je dvadeset kratkih alternativnih filmova. U 90-ima se profesionalno bavi filmom. Režira više od dvadeset dokumentaraca, video radova te kratkih igranih filmova. Radovi su mu s uspjehom prikazivani u zemlji i inozemstvu (New York, Moskva, Washington, Kopenhagen, Budimpešta, Berlin, Ljubljana.). Dobitnik je tri nagrade Oktavijan na Danima hrvatskog filma. Na ovogodišnjem filmskom festival u Puli, u selekciji nacionalnog programa, debitirao je s prvim dugometražnim igranim filmom Blizine (Closeness). Mustać je bio selektor 5. Medfiteran Film Festivala 2004.g.

Edin Lonić roden je u Bihaću 1961. gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsjek organizacije. Od 1984 radi na Televiziji Sarajevo, danas Federalna televizija, gdje je i glavni producent. Od 2006. radi kao predavač-docent na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli iz umjetničko-nastavne oblasti Filmska i televizijska produkcija. Kao producent radio na velikim projektima sportskog, zabavnog, informativnog, dramskog i obrazovnog programa. Kao direktor ili pomocnik direktora radio na igranim filmovima: Stanica običnih vozova, Tunel, Dobro uštimani mrtvaci, Dolina snajpera. 

Claudio Zulian rođen je u Campodarsegou u Italiji, a živi u Barceloni. Studirao je glazbu na Conservatori Superior de Música del Liceu u Barceloni, a doktorirao na temu Estetika, znanost i tehnologija u umjetnosti na Sveučilistu Paris-Saint-Denis. Autor je više dokumentarnih filmova od kojih izdvajamo: Just Like Paradise (Baš kao raj), The Shifting City (Grad koji se miče) The Future (Budućnost), Scenes of Raval (Prizori iz Ravala), Dan Graham. Također je radio i igrane filmove od kojih izdvajamo: Beatriz / Barcelona i Strange Looks (Čudni pogledi). Autor je tridesetak video instalacija i izložbi u Španjolskoj i Francuskoj. Sudjelovao je na više od 30 festivala a dobitnk je brojnih nagrada i priznanja. Dobitnik je druge nagrade i Kristalnog projektora na 8. Mediteran Film Festivalu 2007. 







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.