16/08/2010 Mediteran Film Festival
U žiriju Mediteran film festivala: Rada Šešic, Ibtisam Mara´ana i Elma Tataragić
U žiriju 11. Mediteran Film Festivala su redateljica, predavačica i kustosica Rada Šešić, izraelsko-palestinska redateljica i prošlogodišnja pobjednica MFF-a Ibtisam Mara´ana, te selektorica Sarajevo Film Festivala, scenaristica i predavačica na filmskoj akademiji u Sarajevu Elma Tataragić. Žiri će dodijeliti dvije nagrade - Grand prix MFF-a, te posebnu nagradu žirija.

Rada Šešić je rođena u Bjelovaru (Hrvatska), živjela je u Sarajevu (BiH), a sada živi u Nizozemskoj. Radila je kao filmska kritičarka i novinarka za RTV Sarajevo i za filmski časopis Sineast. Režirala je nekoliko kratkih i dokumentarnih filmova u svojoj domovini. Tijekom 1990. i 1991. živjela je u Indiji i specijalizirala južnoazijsku kinematografiju. Od 1993.g. živi u Utrechtu. Surađuje u programima dvaju najvećih filmskih festivala u Nizozemskoj: IFFRotterdam i IDFA u Amsterdamu, te je i u selekciji IDFA’s  Fund Jan Vrijman od samog početka.

Ibtisam Mara'ana – Izraleska Palestinka, redateljica, producentica, fotografkinja, rođena 1975. Posljednjih 10 godina je posvetila stvaranju i promoviranju kinematografije koja podržava žene i govori u prilog odnosima među ženama u palestinsko-arapskom društvu. Održala je niz predavanja diljem Izraela u raznim ženskim organizacijama i institucijama visokog obrazovanja, te doživljava sebe kao pionirku u ovom području.

Elma Tataragić je rođena u Sarajevu 1976. U rodnom je gradu diplomirala dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti. Od samih početaka uključena je u rad i osnivanje Sarajevo Film Festivala gdje sada radi kao selektorica Natjecateljskog programa za dugometražni i kratki film, glavnog programa festivala, te na programima U fokusu i Bh film. Generalna je tajnica i član Udruženja filmskih radnika BiH. Na Akademiji radi od 2002. godine na predmetu scenarij. Završila je postdiplomski studij i trenutno radi na magistarskoj tezi. Usavršava se na filmskom scenariju i na Script Factory-u iz Londona.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.