03/09/2010 Mediteran Film Festival
Drugi dan 11. Mediteran Film Festivala
"Kina je još uvijek daleko" dokumentarac redatelja Maleka Bensmaila o malom selu u Alžiru, koje 1954. godine biva pogođeno ratom, otvorio je program konkurencije drugog dana Mediteran film festivala. Iza njega je prikazan španjolsko - palestinski  film neobičnog naziva "Ubiti slona" autora Alberta Arce i Mohammada Rujailaha o pojasu Gaze, a pomalo depresivnu tematiku dokumentaraca prikazanih u posljepodnevnim satima razbio je film "Plati i ženi".

Makedonski redatelj Atanas Georgiev  koji je i sam glavni lik filma snimljenog u Beču, spreman je na sve kako bi riješio problem sa papririma i dobio austijsko državljansto. S prijateljem Markom tako kreće u potragu za ženom koja bi se udala samo za papire, a neobične situacije na koje dvojica prijatelja nailaze nasmijale su gotovo punu kino dvoranu.

Izraelski film "Priče poraženih"  te simpatična talijanska priča "Ja, moja romska obitelji i Woody Allen" dva su kraća filma prikazana u konkrenciji, a drugu večer festivala ispratio je pomalo "težak", ali sjajan  film "Voljeti Sophiu", izraelskog redatelja Ohada Itacha.

Oni najizdržljiviji nakon kina zasluženo su se zabavljali u kafiću "Start", gdje je organizirana party uz DJ-a.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.