13/08/2012 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri 13. MFF-a: Jovan Marjanovć, Doron Tsabari i Zdenko Jurilj
Članovi žirija 13. Mediteran Film Festivala su Jovan Marjanović, rukovoditelj industrijskog odjela Sarajevo Film Festivala i član savjetodavnog odbora Torino Film Lab-a, Doron Tsabari, filmski redatelj, producent i novinar iz Izraela i Zdenko Jurilj, novinar i redatelj iz Bosne i Hercegovine. Žiri u ovom sastavu dodjeljuje MFF projektor Grand Prix - Jack Daniel's i drugu specijalnu nagradu, dok je za treći MFF projektor odgovornost na publici.



Jovan Marjanović
(dipl.iur, mr.sc.), započinje svoj angažman na polju kinematografije na Sarajevo Film Festivalu 1999. godine, kao tehnički i programski koordinator. Od 2003. do 2007. bio je izvršni direktor CineLink koprodukcijskog marketa, a sada obavlja funkciju člana savjeta Sarajevo Film Festivala zaduženog za odnose sa filmskom industrijom. Producirao je niz nagrađivanih dokumentarnih, kratkih i igranih filmova. Od 2006. obavlja funkciju nacionalnog predstavnika Bosne i Hercegovine u upravnom odboru fondacije Vijeća Evrope za podršku evropskoj kinematografskoj koprodukciji – Eurimages. Jedan je od savjetnika za Torino Film Lab, filmski fond vezan za Torino Film Festival. 2008. godine magistrirao je iz menadžmenta sa specijalizacijom za filmsku industriju na Cass Business School City Univerziteta u Londonu, Velika Britanija. Zaposlen je kao viši asistent na Odsjeku za produkciju i menadžment Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu. Član je upravnog odbora Fondacije za kinematografiju od 2011.



Doron Tsabari
je filmski redatelj, producent i novinar iz Izraela. Obrazovao se na sveučilištu u Tel Aviv-u na odsjeku za filmsku produkciju od 1988, do 1992. Kao urednik tiskanom magazinu “Tel Aviv”  i agenciji “Hadashot”radio je za vrijeme studija i kasnije. Osnivač je i prvi predsjednik Foruma izraelskih dokumentarista. Osnivač je i član uprave Tali, profesionalne organizacije izraelskih scenarista. Djeluje u više filmskih društava a član je uprave javnog RTV servisa u izraelu. Predavač je na više filmskih škola od Sam Spiegela i Maaleha do sveučilišta s  odsjekom za film i umjetnost u Sapiru i Beit Berlu. Režirao je i više dokumentaraca i TV filmova. Glumac je i producent a, nagrađen je kao redatelj na Jerusalem film festivalu te je osvajao nagrade Izraelske filmske akademije. U službenim međunarodnim selekcijama natjecao se s više filmova. Prošlogodišnji je pobjednik 12. Mediteran film festivala s filmom Revolucija 101.



Zdenko Jurilj
je novinar i redatelj koji već 17 godina djeluje u medijskom prostoru države i regije. Posljednjih 10-ak  godina radi u Večernjem listu kao novinar -reporter. U svojoj novinarskoj karijeri, pratio je veliki broj relevantnih događaja koji su obilježili rasplet situacije, na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Jugoistočne Europe. Pisao je scenarije i režirao tri dokumentarna filma. 2001.  godine scenarist je za film  "Spori jahači",  a 2010. režira svoj debitantski dokumentarac "Let iznad minskog polja". Film prati skupinu deminera u minskom polju, koji nakon završetka smjene u minama, zasićenom terenu uživaju u isto tako opasnom adrenalinskom sportu-letenje zmajem (paraglajding). Redateljsku vještinu pokazao je na  filmu "3 dana", drugom dokumentarnom filmu u kojem 80 minuta vješto zadržava publiku koncentriranom i napetom. Film govori o blokadi kolone tenkova JNA u mjestu Polog (cesta Široki Brijeg - Mostar) pred sam početak rata. Voli i kratku formu te mu izleti u filmski amaterizam nisu strani. Stalni je suradnik Mediteran film festivala na polju promocije i umjetničkog savjetovanja.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.