05/02/2013 Mediteran Film Festival
Bosanskohercegovački filmovi na Berlinskom filmskom festivalu
Na 63. Berlinskom filmskom festivalu bit će prikazana dva igrana bosanskohercegovačka filma. Novi film Danisa Tanovića "Epizoda u životu berača željeza" uvršten je u službenu selekciju ovog festivala A kategorije te se natječe za prestižne nagrade Zlatnog i Srebrenog medvjeda.
Ovaj film snimljen je prije godinu dana, a inspiriran je istinitom pričom koju u filmu igraju stvarni junaci. Film je producirala Amra Bakšić Ćamo a radi se o niskobudžetnom ostvarenju koji je podržala Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

 
Film mostarca Bobe Jeličića "Obrana i zaštita" koji je rađen u koprodukciji između Hrvatske i BiH prikazat će se u programu Forum, koji predstavlja najnovije tendencije u svjetskoj kinematografiji. Producentica filma je Zdenka Gold iz hrvatske produkcijske kuće Spiritus Movens, a koproducenti su Tomislav Bubalo i Tomislav Topić iz širokobriješke produkcije Kadar. Film donosi priču o prijateljstvu u poslijeratnom Mostaru. Uloge u filmu igraju Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević Slaven Knezović, Sergej Trifunović i drugi. Ostale informacije o festivalu i prikazivanju ova dva filma možete pronaći na službenoj stranici www.berlinale.de






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.