04/08/2013 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri 14. MFF-a u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma
Članovi žirija 14. Mediteran Film Festivala u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma su Tomislav Ćavar, predsjednik Udruge za promicanje vizualne kulture Ćavarovo Brdo Pictures iz Širokog Brijega, Jelena Jindra urednica-voditeljica na Trećem programu HTV-a iz Rijeke  i Lucy Eagleson, članica Sportskog odjela NBC-a i Mpower Production-a i zaposlenica Brown Uniteda na izradi i dizajnu struktura i pozornica za televizijsku produkciju, iz Escondida u Kaliforniji.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma.


TOMISLAV ĆAVAR
Tomislav Ćavar rođen je 1973. u Širokom Brijegu. Na Filozofskom fakultetu u Zadru diplomirao je njemački jezik, književnost i povijest umjetnosti. Zaposlen kao prof. njemačkog jezika u Prvoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu i kao viši asistent na Odjelu za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Mostaru. Predsjednik je Udruge za promicanje vizualne kulture Ćavarovo Brdo Pictures. Voditelj je video sekcije u Gimnaziji fra Dominika Mandića i Prvoj osnovnoj školi. Autor je više eksperimentalnih filmova. Sudjelovao je i nagrađivan na festivalima kratkog filma u zemlji i inozemstvu.


JELENA JINDRA

Jelena Jindra rođena je u Rijeci. Dolaskom 1991. na studij novinarstva u Zagreb, na Fakultetu političkih znanosti, pod utjecajem kultnog filmskog časopisa "Kinoteka", počinje pisati filmske kritike. Krajem 90-ih radi kao novinarka na prvoj nacionalnoj privatnoj televiziji TV Mreži, a poslije u tjedniku "Globus" i na Hrvatskoj televiziji. Danas je urednica-voditeljica na Trećem programu HTV-a, a bila je članica FIPRESCI-jevog žirija na Filmskom festivalu u Cottbusu (Njemačka).


LUCY MARIE EAGLESON

Lucy Eagleson dolazi iz Escondida u Kaliforniji. Završiila je dodiplomski studij komunikacija na Sveučilištu u San Diegu. Nakon studija živjela je i radila kao volonterka u Majčinom selu u Međugorju skoro tri godine. Poslije toga je diplomirala  na studiju Umjetnosti na Filmskoj i TV Produkciji na Sveučilištu u Južnoj Kaliforniji. Tu je radila kao redateljica i producentica na više od 15 filmova doumentarnog i narativnog žanra. Njen diplomski film "This Time Tomorrow" (Sutra u ovo vrijeme) prikazan je na raznim festivalima te je emitiran i na Shorts International kanalu. Članica je Sportskog odjela NBC-a i Mpower Production-a i od tada radi za Brown United na izradi i dizajnu struktura i pozornica za televizijsku produkciju prijenosa uživo sportskih događaja diljem svijeta. Trenutno piše i snima kratke dokumentarce u pripremi pokretanja "Sky Train Collective," njene vlatite kompanije za medijsku produkciju zasnovanu u San Diegu.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.