22/06/2015 Mediteran Film Festival
‘Izgubljenom dugmetu’ priznanje i na Festivalu Novih
‘Izgubljeno dugme’, dokumentarni film o životu bubnjara Bijelog dugmeta Gorana Ipe Ivandića, osvojilo je još jedno priznanje, nagradu žirija na 5. Festivalu Novih koji se ove godine održao od 15. do 20. lipnja u Slavonskom Brodu.

Dokumentarac autora Renata Tonkovića, Roberta Bubala i Marija Vukadina, prikazan je posljednju večer Festivala Novih, a od ukupno 32 filma, priznanjem publike nagrađen je i dokumentarni film "Brod se brani, ljudi su tu", autorice Ivane Imrešković, koji je prikazan prvu večer Festivala.

Tako su film otvorenja i film zatvaranja postali laureati jubilarnog Festivala, svojevrsni okviri između kojih se smjestilo trideset zanimljivih dokumentarnih ostvarenja pristiglih ne samo iz Hrvatske nego i iz drugih zemalja svijeta, a u kojima je slavonskobrodska publika mogla uživati proteklih tjedan dana. U sklopu Festivala održana je i filmska radionica, a Festival Novih još jednom je potvrdio svoju kvalitetu.

Podsjećamo, ‘Izgubljeno dugme’  u produkciji austrijske kuće "One sand", hrvatskog "Olimpa" i bosanskohercegovačkog "Kadra" pobjednik je i ovogodišnjeg Festivala DORF.









Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.