10/08/2020 Mediteran Film Festival
Burnać, Roščić i Moravec biraju 'Grand prix' festivala
Bojana Burnać, Ivana Roščić i Dušan Moravec članovi su žirija 21. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.   

Bojana Burnać je redateljica i direktorica fotografije te prva snimateljica u povijesti hrvatske kinematografije koja je snimila dugometražni igrani film. Dušan Moravec je autor više od 25 dokumentarnih filmova koji su prikazivani su na različitim festivalima širom svijeta. Ivana Roščić hrvatska je glumica čije je matično kazalište ''Gavella'' u kojemu je do sada nastupila u dvadesetak predstava. Na filmu debitira 2014. godine ulogom u filmu "Ta divna Splitska noć".  

BOJANA BURNAĆ 
Bojana Burnać je rođena 1981. u Sisku, živi u Zagrebu. Magistrirala na Odsjeku filmskog snimanja Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Direktorica je fotografije igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, kratkometražnih i dugometražnih. Prva je snimateljica u povijesti hrvatske kinematografije koja je snimila dugometražni igrani film.Dugometražni dokumentarni film ''Moj život bez zraka'' je njezin redateljski debitantski film.Njeni filmovi prikazani su i nagrađivani na najprestižnijim svjetskim festivalima kao što su Cannes, Karlovy Vari, Hot Docs, Rotterdam, American documentary film festival, Dokufest i drugi.  

IVANA ROŠČIĆ
Ivana Roščić rođena je 1978. godine. Diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. U ansamblu GDK "Gavella" je od rujna 2007. godine u kojemu je do sada nastupila u dvadesetak predstava. Na filmu debitira 2014. godine ulogom u filmu "Ta divna Splitska noć". Nakon toga igrala je u filmovima "Volim te", "Pušća Bistra", "Pravo čudo", ''Bastion'', ''Opsesija'', ''Obrana i zaštita'' i ''Stories from the Chestnut Woods''. Gostovala je u nekoliko tv-serija. Sa kolegama Goranom Bogdanom, Danilom Šerbedžijom i Jadranom Puharićem osnovala je rock bend ''Luni Megumi''. 

DUŠAN MORAVEC
Dušan Moravec je autor više od 25 dokumentarnih filmova, koje je uradio za nacionalnu TVSLO i neke druge nezavisne producente. Njegovi filmi prikazivani su na različitim festivalima širom svijeta, a za neke od njih primio je nagrade. Filmom se bavi posljednjih 20 godina, prije je bilo novinar i član punk benda Kuzle. 

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu 'Grand Prix' festivala – čiji je pokrovitelj HT Eronet.  






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.