14/08/2020 Mediteran Film Festival
Domaća remek djela na 21. Mediteran Film Festivalu
Remek djela bh kinematografije, koja su u vremenu u kojima su nastala bila miljenici i publike i žirija na festivalima diljem svijeta, Mediteran Film Festival prikazat će u off programu 'Filmski centar Sarajevo'.

U online izdanju, 21. Mediteran Film Festival donosi filmove 'U zavjetrini  vremena', Vlatka Filipovića, 'Ime čovjeka' Bakira Tanovića, 'Carski dan' Milutina Kosovca i 'Nadu' Midhata Mutapčića. Uz ove MFF će prikazat i 'Sanjare' Vefika Hadžismajlovića te 'Crne bašte' Petra Ljubojeva.

Filmski centar Sarajevo, kao pravni nasljednik arhive bosanskohercegovačke kinematografije (Bosna film, Sutjeska film, Studio film), brine se za očuvanje filmske baštine kroz arhiviranje, restauriranje i digitalizaciju arhivske građe. U katalogu Filmskog centra nalazi se više od 70 dugometražnih igranih filmova, oko 600 dokumentarnih i kratkih filmova i tisuće metara filmskih materijala koji svjedoče o bogatstvu bosanskohercegovačkog filma, ali i o burnoj povijesti zemlje u razdoblju od 1945. do 1992. godine. 

Svi filmovi će biti dostupni putem digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici www.mff.ba. 


Copyright © 2000-2023 MFF. All rights reserved.