01/01/2021 Mediteran Film Festival
U Širokom Brijegu pokrenut diplomski studij 'Video montaža i režija'
Diplomski studij 'Video montaža i režija' pokrenut je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Novi odjel predstavlja ishodište za odgoj i obrazovanje stručnog kadra koji će vlastitim zalaganjima i aktivnostima promicati umjetničke vrijednosti i djelovati na području filmske i Tv umjetnosti. 

Pravo upisa na diplomski studij 'Video montaža i režijao imaju studenti koji su završili preddiplomski studij montaže ili režije, ali i prvostupnici koji su završili neki drugi preddiplomski studij iz područja umjetnosti, tehničkog područja i područja društvenih, humanističkih i prirodnih znanosti uz obavezu polaganja repetitorija iz montaže i režije na prvoj godini studiranja. Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu ima odličnu suradnju s akademijama u Splitu, Sarajevu, Trebinju i Cetinju.  Također, s akademijama u Sarajevu i Trebinju sudjelovala je u nekoliko zajedničkih projekata, a suradnja s Akademijom u Splitu trebala bi biti intenzivirana u bliskoj budućnosti za što već postoje okvirni dogovori.

Na odjelu 'Video montaža i režija' već su angažirani nastavnici i suradnici, a od poznatiji su redatelji Zvonimir Jurić i Ognjen Sviličić s ADU iz Zagreba i snimatelj Mirko Pivčević s Umjetničke akademije iz Splita.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.