03/08/2021 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri koji bira najbolji kratki dokumentarac 22. MFF-a
Vuk Perović, Aleta Rajič i Luke Grigg članovi su žirija 22. Mediteran Film Festivala u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma. 

Vuk Perović urednik je filmskog i serijskog programa na Radio Televiziji Crne Gore. Osnivač i umjetnički direktor Underhill Festa, međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma. Aleta Rajič scenografkinja je i animatorica čiji je drugi autorski film "Prirodni odabir" u manje od godinu dana selektiran na preko 50 međunarodnih filmskih festivala te osvojio devet nagrada širom svijeta. Članica je organizacijskog tima neumskog Festivala animiranog filma NAFF. Luke Grigg redatelj je sa specijalizacijom za interpretativne digitalne medije i stvaranje filma sa društvenim utjecajem. Pokrenuo je svoju producentsku kuću - Circle 3.

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Best Short 22. MFF-a.

VUK PEROVIĆ
Urednik filmskog i serijskog programa na Radio Televiziji Crne Gore. Osnivač i umjetnički direktor Underhill Festa, međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma. Osnivač međunarodnog programa za razvoj projekata CIRCLE, namijenjen ženama u audiovizualnoj industriji. Član udruženja FIPRESCI (Međunarodno udruženje filmskih kritičara) i FEDEORA (Federacija filmskih kritičara Europe i Mediterana). Član žirija na više filmskih festivala. Autor emisije o filmu "Sedmi kontinent". Radio kao zamjenik glavnog urednika i urednik kulture u Dnevnim novinama (Podgorica), te kao urednik filmskog i serijskog programana Atlas televiziji i autor emisije o kulturi. Pisao o filmu i kulturi za različite dnevne listove, tjednike i portale u zemlji i inozemstvu.

ALETA RAJIČ  
Rad na animiranom crtanom filmu započela je još u osnovnoj školi u Studiju Neum, gdje je kao scenograf i animator radila na nekoliko filmova, te polazila brojne radionice animacije i edukativnih programa u njihovoj organizaciji. Posljednjih nekoliko godina bila je predavačica u Školi crtanog filma u Mostaru i u Neumu čiji je osnivač njezin otac, veteran animacije u BiH Jurinko Rajič. "Prirodni odabir" je njezin drugi autorski film koji je u manje od godinu dana prikazan na više od 50 međunarodnih filmskih festivala, uključujući  svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu, zatim Annecy, Pula Film Festival, Monstra, Animafest itd. Film je osvojio devet nagrada širom svijeta. Posljednjih devet godina članica je organizacijskog tima neumskog Festivala animiranog filma NAFF.

LUKE GRIGG
Za dobitnika Webby nagrade, redatelja dokumentarnih filmova Lukea Grigga, sve je započelo na farmi luka njegove obitelji u Quincyju. Luke je svoju strast prema pripovijedanju i međukulturalnom razumijevanju otkrio u srednjoj školi kad je preko programa Rotary International živio u Limi (Peru). Kasnije je diplomirao na UCLA Film School sa specijalizacijom za interpretativne digitalne medije i stvaranje filma s društvenim utjecajem. Nakon što je radio kao kreativni direktor ženskog košarkaškog tima na UCLA, Luke je 2017. godine pokrenuo svoju producentsku kuću Circle 3 Productions. Putovanje kroz filmsko stvaralaštvo dovelo ga je do stvaranja priča sa zajednicama u Keniji, Peruu, Australiji, Meksiku, Kanadi, SAD-u…







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.