20/08/2021 Mediteran Film Festival
Videoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u
Ovogodišnji, 22. Mediteran Film Festival, u svojoj videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti, u suradnji s HT Eronetom, ponudit će poneke od najboljih dokumentarnih filmove s prethodnih festivala. 

Tako će svim korisnicima, putem HOME.TV platforme, Mediteran Film Festival prikazati prošlogodišnjeg  pobjednika film 'Dublje od dna', libanonske redateljice Sarah Kaskas.

Film je to u kojem autorica, kako su i naveli članovi žirija, hrabro i sigurno vodi gledatelje ulicama raspadnutog i kaotičnog Beiruta, prateći potresne životne priče protagonista i njihovu nadu. 


Uz film kojemu je pripao Grand Prix 21. MFF-a, videoteka donosi i dokumentarac 'Raj', španjolskog redatelja Matea Cabeza, koji je osvojio posebno priznanje žirija.

Ovaj dokumentarac iznimno je emotivna priču u kojoj se u izoliranoj atmosferi bolničke sobe stalno pretapaju i izmjenjuju uloge oca i sina.


Iz prošlogodišnje službene konkurencije na meniju će biti i 'Dima Punk', francuske redateljice Caubet Dominique, 'Ognjilo' crnogorskog redatelja Vladimira Perovića te 'Posljednja ulica' španjolske redateljice Amande Sans Pantling.

U festivalskoj videoteci biti će i 'Bure Bareta' priča o frontmenu benda Majke, Goranu Baretu, film Renata Tonkovića, Marija Vukadina i Roberta Bubala.

Iz domaće produkcije u izboru je i film Zdenka Jurilja,  'Ljudi koji su sadili drveće', nastao po scenariju Josipa Mlakića. Na programu će se naći i 'Znatiželja', redatelja Stjepana Skoke. 

Festivalska videoteka korisnicima će biti dostupna do nedjelje 29. kolovoza 2021.








Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.