26/08/2021 Mediteran Film Festival
Drugi dan: Konkurencija, 'Fokus' i filmovi na otvorenom
Drugi dan 22. Mediteran Film Festivala na programu su, već od 17 sati u dvorani kina Borak, dokumentarci iz programa 'U Fokusu'.

Program u konkurenciji u 19 sati otvara španjolski film 'Beeeeeeeeeee'e', redateljice Irene Sanfiel Arriaga te 'Put kući' Karime Saidi. U 21 sat u ovom programu bit će prikazani filmovi španjolskih redateljica Elise Torres 'Heurtebise' i Augustin Dominguez 'Žene pijeska'. 

Zatim će uslijediti projekcije filmova 'Ombra della luce', hrvatske redateljice Dragane Sapanjoš i grčki 'Express Scopelitis' Emilie Milou.

Na otvorenom kinu u 21 sat prikazujemo igrani film Branka Schmidta, o pobunjenim hrvatskim braniteljima - ‘A bili smo vam dobri’.

Schmidtova drama nastala je po priči Josipa Mlakića, inspiriranog događajima pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, kada su takozvani šatoraši – baš kao u filmu – na vrhuncu obračuna s tadašnjom Vladom na ulice iznijeli plinske boce.Glavne uloge u filmu nose Rene Bitorajac, Nela Kocsis, Slaven Knezović, Rakan Rushaidat....


Drugu večer obilježit će i projekcija prvog dokumentarnog filma o legendarnim ‘Indexima’, redatelja Zorana Kubure i Bojana Hadžiabdića.

Nagrađivani dokumentarac donosi priču o rokerima u odijelu koji su, u svoja četiri desetljeća postojanja, lutali od avangarde do festivalskih šlagera i natrag, ostajući jedan od najautentičnijih fenomena jugoslavenske glazbene scene i zaštitni znak svog grada. 

'Sarajevo je iznjedrilo bendove koji su prodali više ploča i postali popularniji od Indexa, ali za Sarajlije nijedan nije bio veći od njih'', istaknuli su autori.


Uz ovu filmsku poslasticu za kraj u programu 'Kina na otvorenom', ljubitelji filma i dobre zabave moći će uživati i u druženju i dobroj glazbi na festivalskom trgu. 

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, trajat će do subote 28. kolovoza u Širokom Brijegu. 

Ulaz na sve projekcije je besplatan.  






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.