03/01/2022 Mediteran Film Festival
Završeno snimanje dugometražnog igranog filma Stigme
Krajem jeseni završilo je snimanje dugometražnog igranog filma ”Stigme” u režiji Zdenka Jurilja, a po scenariju Josipa Mlakića.

Stigme klasičnim filmskim narativom pripovijedaju priču o ljudskoj egzistenciji u Hercegovini nakon Drugog svjetskog rata. U čvrsto ukorijenjenom tradicionalizmu isprepliću se goli egzistencijalizam i novi ideološki aršini. Unatoč jakom represivnom policijskom aparatu, šverc duhanom za Bosnu bio je gotovo jedina mogućnost za preživljavanje. 

U filmu glume Bojan Beribaka, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Mario Knezović te Robert Pehar. Direktor fotografije je Mirko Pivčević, a autor glazbe Gabrijel Prusina.

Film je sniman na autentičnim lokacijama po Hercegovini (Park prirode Blidinje, Široki Brijeg, Peć Mlini kod Gruda) u kojima su se prije 70 godina skrivali ili prolazili šverceri duhana.

Kino video klub Amater sudjelovao je kao izvršna produkcija a iz glavne produkcija Kadar najavili su da bi premijera film mogla biti početkom ljeta. Stigme se trenutno nalaze u fazi postprodukcije. Film će biti prikazan na 23. Mediteran Film Festivalu.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.