30/09/2022 Mediteran Film Festival
Obiteljski hit i nezaboravni klasik u programu MFF Fora
Obiteljski hit ‘Ljeto kada sam naučila letjeti' i animirani film 'Put oko svijeta za 80 dana' bit će prikazani u najmlađem programu Mediteran Film Festivala – MFF Fora. 

‘Ljeto kada sam naučila letjeti' redatelja Radivoja Andrića priča je o odrastanju koju je u filmski scenarij prema istoimenom romanu Jasminke Petrović pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković.  

Dvanaestogodišnja Sofija mašta o kampiranju s ekipom i svojem prvom poljupcu. Ipak, ljetovanje će morati provesti u trošnoj obiteljskoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom i luckastom tetom Luce. Bez društva i interneta, Sofijin život na Hvaru je pakao, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga bakinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane obiteljske tajne. S novim prijateljstvima i pustolovinama Sofija dobiva svoje ljetovanje iz snova, ali i mnogo više. 


Obiteljska avantura 'Put oko svijeta za 80 dana' redatelja Samuela Tourneuxa temeljena je na istoimenom romanu i nezaboravnom klasiku velikog Julesa Vernea koji i dan-danas osvaja i nadahnjuje sve uzraste čitatelja.  

Simpatični minijaturni Passepartout je mladi znanstvenik koji oduvijek sanja o tome da postane veliki istraživač. Jednog dana, on se susreće s Phileasom, žapcem koji prihvaća okladu da će u 80 dana obići svijet. Iskoristivši životnu priliku u kojoj će obići niz egzotičnih zemalja, Passepartout kreće sa svojim novim prijateljem u ludu i uzbudljivu avanturu punu obrata i iznenađenja. 


Projekcija animiranog filma 'Put oko svijeta za 80 dana' bit će u kinu Borak, u petak 14. listopada u 10 sati, dok će obiteljski hit 'Ljeto kada sam naučila letjeti' bit prikazan u subotu, 15. listopada u 10 sati.  






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.