14/10/2022 Mediteran Film Festival
Animirani, dokumentarni i igrani: Petak za pet!
I četvrti festivalski dan krenut će projekcijama iz programa 'U Fokusu'. Od 16 sati na programu je film španjolskih redatelja Amaia Ramireza i Raula de la Fuenta 'Maldita, ljubavna pjesma Sarajevu', 'Ovo mučno sjećanje koje nije moje' redatelja Panosa Aprahamiana iz Libanona i 'Martin Torpedo' hrvatskog redatelja Tonija Jelenića. 

U ovom bloku bit će prikazan i španjolski kratki dokumentarac 'Ovo nije moja majka' španjolskog redatelja Kaiera Loarte i 'Bokahontas' redateljice Jane Radan. Konkurencija je na programu od 18 sati a otvara je španjolski 'Bancal' redatelja Rafaela Montezume, i talijanski 'Djeca uspavanog diva' redatelja Lorenza Palotte. 


OFF program donosi igrani film 'Divljaci' Daria Lonjaka - priču o tri navijača hrvatske nogometne reprezentacije koji pljačkaju benzinsku postaju kako bi otišli na finale Svjetskog prvenstva u Moskvu. Bježeći od policije prelaze granicu s Bosnom i Hercegovinom te u šumi zalutaju u teroristički kamp. U filmu glume Maja Jurić, Branko Janković, Alen Liverić, Dejan Aćimović, Borko Perić. 

Od 22 sata, u službenom natjecateljskom programu, bit će prikazan i film slovenske redateljice Katarine Jazbec 'Ne možeš me automatizirati' te dugometražni dokumentarac 'Igra skrivača', talijanske redateljice Victorie Fiore. 


U jutarnjem programu za djecu, MFF Fora, bit će prikazan animirani film 'Put oko svijeta za 80 dana'. Obiteljska je to avantura redatelja Samuela Tourneuxa, temeljena na istoimenom romanu i nezaboravnom klasiku velikog Julesa Vernea koji i dan-danas osvaja i nadahnjuje sve uzraste čitatelja.   






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.