08/03/2023 Mediteran Film Festival
MFF će u suradnji s Asocijacijom snimateljica i snimatelja u BiH dodjeljivati još jednu nagradu
U zanimanju snimatelja/ica ili direktora/ica fotografije pronalazimo osobu koja skrbi o vizualnoj dimenziji audiovizualnog djela. Riječ je o koautoru filmskog sadržaja i prvom suradniku redatelja, koji na svojstven način provodi redateljeve ideje, kreira ugođaj i scenarij pretvara u vizualnu cjelinu kako bi ostvario što bolju komunikaciju s gledateljima.

Kad je riječ o dokumentarnom filmu često je snimatelj/ica i autor filma, pa samim time smatramo da je na našem festivalu dokumentaraca potrebno i dobro došlo priznanje upravo njima.

Mediteran Film Festival će stoga dodijeljivati još jednu nagradu kojoj će biti pokrovitelj Asocijacija snimatelja i snimateljica u BiH, te će one najbolje birati članovi asocijacije. Svi filmovi iz natjecateljskog programa biti će u konkurenciji za nagradu koja nosi naziv BEST CAMERA, s potpisom ASBH.

Asocijacija snimatelja i snimateljica u Bosni i Hercegovini (ASBH) je udruženje profesionalnih filmskih i televizijskih radnika, koji pripadaju sektoru kamere. Osnovana je 2010. godine i djeluje na prostoru Bosne i Hercegovine. Ciljevi asocijacije su razvijanje suradnje unutar struke, poboljšanje uvjeta i kvaliteta rada, očuvanje filmskih zanimanja i promoviranje filmske umjetnosti. Asocijacija snimatelja i snimateljica je članica Međunarodne federacije snimatelja IMAGO od 2013. godine.






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.