18/09/2023 Mediteran Film Festival
Predstavljamo žiri za najbolju kameru
Mediteran Film Festival će po prvi puta dodjeljivati još jednu nagradu kojoj će biti pokrovitelj Asocijacija snimatelja i snimateljica u BiH, te će one najbolje birati članovi asocijacije. Svi filmovi iz natjecateljskog programa biti će u konkurenciji za nagradu koja nosi naziv 'Best Camera', s potpisom ASBH.

Žiri za najbolju kameru čine snimatelji Mustafa Mustafić, Antoni Ćorić i Pero Pavlović.

Mustafa Mustafić predsjednik je Asocijacije snimatelja Bosne i Hercegovine i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Antoni Ćorić je snimatelj, montažer, voditelj tehničkog odjela Mediteran Film Festivala i član Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH. Pero Pavlović snimatelj je i redatelj nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova od kojih su neki nagrađivani na filmskim festivalima. Jedan je od osnivača i predsjednik Skupštine Asocijacije snimatelja u Bosni i Hercegovini.

Žiri u ovom sastavu, među dvadeset filmova u konkurenciji, bira MFF 'Best Camera'.

Mustafa Mustafić
Mustafa Mustafić rođen je 1942. u Sarajevu. Početkom šezdesetih postaje član filmskog kluba Riječ mladih i Kino kluba Sarajevo. Studirao je na Akademiji filmskih umjetnosti u Zagrebu, a od 1965. član je Udruženja filmskih radnika. Od 1969. do 1979. radi kao filmski snimatelj na Televiziji Sarajevo. Godine 1980. ponovo počinje raditi kao slobodni filmski radnik i u tom statusu ostaje do odlaska u mirovinu. Više godina radio je kao predavač filmske fotografije za studente režije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Danas povremeno radi autorske dokumentarne filmove i predaje kameru na Sarajevo Film Academy. Predsjednik je Asocijacije snimatelja Bosne i Hercegovine i dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Antoni Ćorić
Antoni Ćorić rođen je u Mostaru 1971. gdje je završio studij računarstva. Videom i filmom intenzivnije se počeo baviti od 1992. otvaranjem dopisništva HRT-a u Širokom Brijegu. Obavljao je poslove snimatelja, montažera, tonskog snimatelja i asistenta redatelja, te radio kao vanjski suradnik snimatelj za nekoliko stranih TV kuća. Voditelj je tehničkog odjela Mediteran Film Festivala i član Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH.

Pero Pavlović
Pero Pavlović rođen je u Banjoj Luci 1980. Osnovne studije završio je na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, a Master u Beogradu na Fakultetu dramskih umjetnosti na katedri za kameru. Snimao je i režirao kratke dokumentarne i igrane filmove od kojih su neki nagrađivani na filmskim festivalima. Jedan je od osnivača i predsjednik Skupštine Asocijacije snimatelja u Bosni i Hercegovini. Od 2002. do 2012. radio je za Radioteleviziju Bosne i Hercegovine (BHRT) kao vodeći snimatelj, a trenutno je zaposlen na televiziji Aljazeera Balkans kao snimatelj i montažer.







Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.