26/09/2023 Mediteran Film Festival
Dabić, Krsmanović i Zrnić biraju Grand Prix 24. MFF-a
Dejan Dabić, Asja Krsmanović i Vlado Zrnić članovi su žirija 24. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.    

Dejan Dabić urednik je filmskog programa Niškog kulturnog centra i jedan od glavnih organizatora Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu. Autor je brojnih knjiga o filmu te  scenarist i redatelj dvadesetak kratkih animiranih ostvarenja. Asja Krsmanović radila je kao dramaturginja kazališnih predstava, kao asistentica režije radila je na nekoliko kratkih igranih filmova, a trenutno je koordinatorica Natjecateljskog igranog, kratkog i programa U fokusu Sarajevo Film Festivala, te programira i Studentski program. Vlado Zrnić redoviti je profesor na Umjetničkoj Akademiji u Splitu, sudjelovao je na brojnim festivalima, te samostalnim i skupnim izložbama. 

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 24. MFF-a.

Dejan Dabić
Dejan Dabić urednik je filmskog programa Niškog kulturnog centra i jedan od glavnih organizatora Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu. Uređivao je filmski program na gradskoj Niškoj televiziji, a trenutno surađuje s kablovskim kanalom Film klub. Objavljivao je filmske kritike, pokretač je i jedan od urednika filmskog časopisa Filaž iz Niša, te je autor i koautor brojnih knjiga o filmu. Kao scenarist i redatelj uradio je dvadesetak kratkih animiranih ostvarenja od kojih su najpoznatiji „Krletka“, „Odraz“, „Predvodnik“ i „Brbljiva kornjača“. Scenarist je i redatelj dokumentarnog filma „Pioniri niškog filma“ i dokumentarno-igranog filma „Upoznajte Toma Laha“. Od 2019. umjetničkije direktor Martovskog festivala. 

Asja Krsmanović
Asja Krsmanović rođena je u Sarajevu 1988., a u rodnom je gradu diplomirala dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti. Radila je kao dramaturginja kazališnih predstava, kao i na radijskim i televizijskim projektima. Od 2011. do danas radi kao koordinatorica Natjecateljskog igranog, kratkog i programa U fokusu Sarajevo Film Festivala, a od 2017. programira Studentski program. Kao asistentica režije radila je na nekoliko kratkih igranih filmova. Scenaristica je kratkog filma „Kalo“ u režiji Nermina Hamzagića. 

Vlado Zrnić
Vlado Zrnić rođen je 1959. godine u Sarajevu. Završio je Accademiu di Belle Arti u Veneciji. Autor je nekoliko eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Redoviti je profesor na Umjetničkoj Akademiji u Splitu. Doktorirao je iz znanstvenog područja humanističkih znanosti, polja povijesti umjetnosti i grane povijest i teorija likovnih umjetnosti. Sudjelovao je na brojnim festivalima, te samostalnim i skupnim izložbama. 






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.