25/09/2023 Mediteran Film Festival
Vištica, Zupe i Obrdalj biraju najbolji kratki dokumentarac
Ornela Vištica, Igor Zupe i Karmen Obrdalj članovi su žirija 24. MFF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma.  

Ornela Vištica je kazališna, filmska i televizijska glumica iz Mostara, a trenutno je članica Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu. Igor Zupe redatelj je umjetničkih i dokumentarnih filmova o glazbi i umjetnosti čiju su filmovi prikazivani i u renomiranim svjetskim galerijama i muzejima. Karmen Obrdalj je redateljica koja iza sebe ima šest igranih kratkih filmova, te jedan kratki dokumentarni film. Autorica je filma 'Brzi' koji će premijeru imati na Mediteran Film Festivalu. 

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor 'Best Short'.  

Ornela Vištica
Ornela Vištica je kazališna, filmska i televizijska glumica iz Mostara. Diplomirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  Od 2016.stalna je članica Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu. Poznata je po ulogama u serijama „Larin izbor“, „Vatre Ivanjske“, „Pogrešan čovjek“, „Dragi susjedi“, „Metropolitanci“, „Love lies and records“, te filmovima „The Reflection“ i „Mrtve ribe“. Trenutno završava studij Međunarodni odnosi i diplomacija na Međunarodnom sveučilištu Libertas u Zagrebu. 

Igor Zupe
Igor Zupe rođen je u Murskoj Soboti u Sloveniji i diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani. Kroz svoju karijeru radio je kao redatelj umjetničkih i dokumentarnih filmova o glazbi i umjetnosti (Neue Slowenische Kunst, Irwin, Laibach, Pankrti), te režirao glazbene spotove, glazbene televizijske emisije, televizijske serije, reklame i računalne animacije. Uz kino, televizijske i festivalske projekcije, njegovi filmovi prikazivani su i u renomiranim svjetskim galerijama i muzejima.

Karmen Obrdalj
Karmen Obrdalj rođena je u Splitu, a trenutno je redovna studentica master studija filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Snimila je šest studentskih filmova, jedan studentski dokumentarni film i dva glazbena spota. Njezin dokumentarni film „Zašto mama vazda plače?“ prikazan je na više od pedeset festivala diljem svijeta i nagrađen s trinaest nagrada. Godine 2021. kratki igrani film "Kad jutro svane" nagrađen je na festivalu Balkan Beyond Borders za najbolji film, te specijalnim priznanjem žirija na festivalu u Herceg Novom. Kao asistentica režije radila je na seriji "Hotel Balkan", a 2022. snimila dokumentarni film “Brzi“ koji je premijeru imao na Mediteran Film Festivalu. U Narodnom pozorištu u Mostaru režirala je predstavu “Perzeide” autorice Emine Kovačević. Trenutno radi na postprodukciji kratkog igranog filma “Metak u puški” koji joj je magistarski rad. 






Copyright © 2000-2024 Mediterranean Film Festival. All rights reserved.